Μπουφίδου 42 Λιβαδειά, ΤΚ 32131, Βοιωτία
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Μπουφίδου 42 Λιβαδειά, ΤΚ 32131, Βοιωτία
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00

Αράχνη

Αράχνη

Αράχνη

Η αράχνη ανήκει στα αρθρόποδα και δεν είναι έντομο, καθώς έχει οκτώ πόδια και το σώμα της χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Οι αράχνες ανήκουν στην κλάση των Αραχνιδών και δεν έχουν φτερά. Πολλές αράχνες πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους. Σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες

 

Οι αράχνες σπανίως τσιμπούν τον άνθρωπο ενώ μόνο δύο είδη θεωρούνται επικίνδυνα και είναι η μαύρη χήρα (το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων και ακόμα και το θάνατο) και η καφέ αράχνη (Loxosceles reclusa). Το τσίμπημα των περισσότερων ειδών των αραχνών έχει από μικρή έως καθόλου επίδραση στον άνθρωπο ενώ το τσίμπημα μικρού αριθμού άλλων ειδών έχει λίγη σπουδαιότητα από ιατρικής πλευράς. Οι αράχνες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές στο σπίτι. Προσελκύονται από ζεστούς, σκοτεινούς μικρούς χώρους, όπως ραγίσματα ή ρωγμές, γωνίες, εξαεριστήρες και τις μαρκίζες της οικίας σας.

 

Άλλες αράχνες προτιμούν να βρίσκονται κοντά στα παράθυρα, υφαίνοντας τους ιστούς τους στο στάβλο, τον κήπο ή κοντά στα εξωτερικά φωτιστικά σας. Οι περισσότερες αράχνες είναι ενοχλητικές κυρίως λόγω του ιστού τους. Οι αράχνες υπάρχουν σε ευρεία γκάμα χρωμάτων και μεγεθών, αλλά όλες αναγνωρίζονται εύκολα από τα 8 τους πόδια. Οι αράχνες είναι συχνά ωφέλιμες, επειδή τρέφονται με πολλά είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι παράσιτα. Η αράχνη δραστηριοποιείται τις βραδινές ώρες και η επαφή με τον άνθρωπο είναι συνήθως τυχαία κατά τη διάρκεια καθαρισμού χώρων, η από χρήση ρούχων μέσα στα οποία η αράχνη έχει βρει προσωρινό καταφύγιο. Συνήθως τσιμπούν μόνο οι θηλυκές και το δηλητήριο είναι νευρωτικό, πόνος νυσταγμοειδής και αφόρητος, σφίξιμο στο στήθος, τρόμο, δυσκολία στο βάδισμα, ζωηρή ανησυχία, αρτηριακή πίεση, εμετό, λευκοκύττωση. Ο θάνατος είναι σπάνιος αλλά τα πολύ νεαρά άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα υπερτασικά ή με καρδιακή δυσλειτουργία πρέπει να προσέχουν.

 

Καταπολέμηση:

Η καταπολέμηση γίνεται με υπολειμματικούς ψεκασμούς.